Veckobrev v.13

Hej,

Simning: Ber om ursäkt för att ni fick fel info förra veckan. Men nu på tisdag är det i alla fall dags för terminens sista simlektion i Bredängshallen. Vi samlas 08.00 vid scenen på skolgården. Vi äter som vanligt på skolan.

Matematik: Nu i veckan har vi tävlat i kängurumatte(problemlösning) och vi hoppas på bra resultat. Vi kommer i veckan jobba gemensamt med några av frågorna som eleverna stötte på under tävlingen.

Utöver detta kommer vi att börja jobba med tabeller och diagram. Eleverna kommer att få göra undersökningar och samla data. Med hjälp av datan kommer de att skapa tabeller och diagram.

Vi kommer också att prata om och analysera besöket på vetenskapens hus. Tanken är att vi efter påsklovet ska jobba vidare i klassrummet med binära koder och tal.

Svenska: I veckan har vi jobbat med kritiskt textarbete. Vi har kollat på en text på temat vittnesed och civilkurage. Vi har jobbat med frågorna: vad vill författaren säga med texten? Vilka ord använder sig författaren för att väcka känslor? Eleverna har sedan fått göra egna versioner av texten. Syftet har varit att försöka förändra känslan(och såklart diskutera moraliska aspekter kring temat) man får kring en text. Det har varit väldigt givande och mycket bra texter har skapats!

Nästa vecka är tanken att fortsätta på detta tema och utveckla resonemangen. Vad är vi i dagens samhälle skyldiga att göra om vi ser något fel som händer?

Hälsningar

Kalle

 

 

Kom ihåg att lämna in läsprotokollet på måndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *